Deinze heeft last van wateroverlast

Gent (redactie) N.a.v. de hevige regenval is er op verschillende locaties in Deinze wateroverlast. In 2 zones zijn woningen bedreigd.

Het betreft de deelgemeente Petegem, op de hoek van de Nachtegaalstraat en de N43. Ook de deelgemeente Meigem is getroffen, meer bepaald in de Pastoriestraat,  tussen de Diepestraat en de Wierookstraat  Hiervoor werden zware pompen opgevorderd van de Brandweerzone Gent en van de Civiele Bescherming. Om de coördinatie te vergemakkelijken kondigde de burgemeester het gemeentelijk rampenplan af.

Om de woning op de hoek van de Nachtegaalstraat en de N43 (Kortijksesteenweg) te beschermen zal de brandweer het overtollige water van de Tichelbeek overpompen richting de Leie. Hiervoor zal de N43 tussen Deinze en Zulte afgesloten worden  voor alle verkeer vanaf 17.45 uur.

In Meigem zijn een aantal woningen bedreigd tussen de Wierookstraat en de Diepestraat. De bewoners hebben er al extra zandzakjes gekregen. De brandweer zal het water van de Reigersbeek overpompen naar het Schipdonkkanaal. De civiele bescherming levert hiervoor het nodige materiaal.
De Vaart Linkeroever zal hierdoor afgesloten worden voor het verkeer.

Daarnaast zijn er nog een aantal wegen ondergelopen: Pachthofstraat, Pontstraat t.h.v. de Kempestraat en de Bredestraat. Hier zijn er

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here