Anne Schietekatte(SP.A) houdt sterke maidenspeech als fractievoorzitter

schietecatte

Gent (redactie/mas) Ann Schietekatte, de nieuwe fractievoorzitter van SP.A Gent in de gemeenteraad, hield een sterke filosofische toespraak op de eerste echte gemeenteraad. Een verademing na de laatste jaren.

Ze viel direct met de deur in huis. “Gent gaat met een totaal nieuwe meerderheidscombinatie van sp.a, Groen en Open VLD ‘in tegenstroom’ tegenover de meerdere nieuwe combinaties met N-VA in Vlaanderen.” Gent bewijst hiermee dat die zogenaamde noodzakelijke ‘verandering’ ook op een andere, op een positievere en warmere manier vorm kan krijgen. Een ‘verandering’ die kracht en vertrouwen geeft in plaats van twijfel en angst. Hiertoe bundelen we in Gent met drie ervaren democratische partijen onze gemeenschappelijke doelstellingen en respecteren we tegelijk ook aanvaardbare eigen accenten van de 3 respectievelijke partners.

Schietekatte stond stil bij de rol van de steden. “‘De toekomst is aan de steden’, en over zes jaar zullen de Gentenaars dit geweten hebben.”

“Europa, België of Vlaanderen ten spijt, alle deskundigen zijn het er over eens: in de toekomstige geglobaliseerde samenleving zal stedelijkheid steeds een belangrijkere rol innemen, of zoals professor Eric Corijn het stelt: de wereld wordt een netwerk van grootsteden.”

“Onze gezamenlijke ambitie is hierbij groot om Gent nog aantrekkelijker,
groener, actiever, socialer en veiliger te maken in een steeds globaler, diverser
en gekleurder Europa.”

Ze  pleitte voor een open, sociaal en tolerante stad, een kind- en
milieuvriendelijke stad, een Gent waar iedereen mee is en… waar vooral ook
iedereen erbij hoort. En de steek naar N-VA was duidelijk: ” in Gent is en blijft ‘t stad van iedereen!”

De toon van sp.a Gent voor de komende zes jaar is gezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here