Ge kunt er niet naast kijken, Aalst in roes van carnaval

foto spandoek op Syral

AAlst (redactie/mas) De carnavalskoorts stijgt in Aalst. Iedereen maakt zich op voor dit grote volksfeest en dat is ook in het straatbeeld te zien. Vandaag heeft de stad een reusachtig spandoek van de Carnavalsaffiche laten bevestigen op de toren van Syral.

Het spandoek werd geproduceerd door een Aalsters bedrijf,Line, meet
15 op 18 meter en weegt maar liefst 270 kg. Een gespecialiseerde firma met alpinisten werd ingeschakeld om dit zeildoek op een hoogte van 61 meter aan de toren op te hangen.

Vanop het Werfplein heb je een prachtig zicht op de Carnavalsaffiche, ook wie met de trein door Aalst spoort kan er niet naast kijken. Het doek zal er hangen tot 18 februari. Het is al de tweede keer dat Syral haar  toren ter beschikking stelt aan de stad voor dergelijke communicatiecampagne.

Vorig jaar prijkte Louis Paul Boon enkele maanden op de toren naar aanleiding van het Boonjaar. Vandaag kreeg ook het stadhuis haar traditionele carnavalsversiering. De werklieden van de Stedelijke Werkhuizen werden bijgestaan door de Brandweer die haar hoogtewerker ter beschikking stelde om alles te bevestigen.

Niet alleen de stad doet trouwens inspanningen om de carnavalssfeer te laten leven. Ook heel wat cafés en handelszaken dragen hun steentje bij en laten hun ramen volschilderen met ludieke taferelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here