Ruil je oude gsm voor een nieuwe boom

beeld belbos promo nieuwsbrief

Aalst (redactie/mas) Slechts 1% van alle gsm’s wordt gerecycleerd. Dat betekent dat er in Vlaanderen, naar schatting, zo’n 10 miljoen oude gsm’s verdoken in kasten liggen. curieus wil zo veel mogelijk van die mobieltjes op een correcte manier recycleren.

In een eerste fase via de Kringwinkel – waar ze volgens strenge criteria op hergebruik worden getest – in een tweede fase via Umicore – dat een propere verwerking van alle verschillende onderdelen kan garanderen. Met de opbrengst planten we bomen. Veel bomen, we streven naar een bos in elke provincie.

Ze willen zo veel mogelijk vrijwilligers warm maken om een lokale inzamelacties voor oude gsm’s te organiseren. Je kan met een inzamelbox op de wekelijkse markt gaan staan of je lokale nieuwjaarsreceptie, je kan deur-aan-deur gsm’s gaan ophalen (in samenwerking met een jeugdbeweging bijvoorbeeld), je kan de bibliotheek vragen of je er enkele dagen (7 dagen maximum) een inzamelbox mag achterlaten (en er een aftrapmoment aan koppelen), je kan een spreker uitnodigen over illegale ontginning van coltan (bijvoorbeeld in Oost-Congo, heel actueel!), of een debat organiseren rond afvalpreventie… Talloze mogelijkheden. Ontdek alle BelBos-acties op www.belbos.be.

Zin om mee te stappen in dit project van curieus?

Contacteer dan gauw An Pauwels via an.pauwels@curieus.be voor alle informatie en afspraken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here