Kurt is Prins Karnaval Ledeberg 2013

Gent (redactie/mas) In de polyvalente zaal van het Gentbrugse dienstencentrum is Kurt, kandidaat van karnavalgroep De Buit’nlupers, zaterdagavond 26 januari gekroond tot Prins Karnaval Ledeberg 2013.

De kandidaten voor de Ledebergse prinsentitel waren : Kurt (Kurt Baele), die voor LKV De Buit’nlupers in het karnavalstrijdperk trad en Plasco (Patrick Stalpaert), die LKV De Muiletrekkers vertegenwoordigde.

De zaal was zeer goed gevuld met enthousiaste karnavalisten die hun de kandidaat om ter luidst aanmoedigden. De strijd verliep uitermate spannend. Na de kennisproef en de praktische proeven stonden de twee kandidaten ex-aequo met 120 punten.

Het waren uiteindelijk de presentatie- en showproeven die de beslissing moesten brengen. Opvallend hierbij was alweer de hoge kwaliteit en de amusementwaarde van de shows. De twee shows hadden ook een verschillend en soms verrassend concept.

Van de jury kreeg Plasco. een hoge score van 542 punten. Kurt verzamelde maar liefst 595 punten.
De publieksstemmen van de aanwezige karnavalisten toonden een zelfde trend, 104 stemmen voor Plasco en 168 voor Kurt.

Het spreekt vanzelf dat er, na afloop van de verkiezing, duchtig gefeest werd in Taverne Norbe, het lokaal van de winnende kandidaat. Prins Kurt I zal de komende weken Ledeberg Karnaval vertegenwoordigen op tal van karnavaleske feesten en zal natuurlijk het voortouw nemen op de 28ste Ledebergse karnavalstoet op zaterdag 23 februari e.k.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here