Openbaar vervoer wordt duurder

images (42)

Aalst (redactie/mas) De NMBS verhoogt de prijzen van de abonnementen, de standaardbiljetten en de seniorenbiljetten. De abonnementen worden maximaal 1,32 procent duurder; het standaardbiljet gemiddeld 3,08 procent. Het seniorenbiljet, voor een heen- en terugreis, zal 3 euro per rit kosten in tweede klasse, in plaats van 2,65 euro. 

Ook de Waalse vervoersmaatschappij TEC past de tarieven aan. Een biljet voor lange afstanden (meer dan twee zones) wordt goedkoper en bedraagt voortaan 2,9 euro. Een biljet voor korte afstanden (1 en 2 zones) kost voortaan 1,9 euro.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB verhoogt haar tarieven met drie procent. De prijs van schoolabonnementen gaat wel naar omlaag. Daar staat tegenover dat senioren vanaf 1 mei niet langer gratis zullen kunnen rijden. Zij zullen vanaf dan 60 euro per jaar moeten betalen. Volgens de Brusselse regering is dat een solidariteitsbijdrage, om de vermindering van de tarieven voor de kinderen te kunnen betalen. Of voor 5 euro per maand in gans het Brussels Gewest je kunnen verplaatsen. Toch niet onoverkomelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here