Pendelen naar Brussel om te werken loont

Aalst (redactie/mas) In het loonzakje van de gemiddelde Belgische werknemer zit er 3.103 euro bruto per maand. Ceo’s verdienen het meest. Kappers en schoonheidsspecialisten het minst. Zij moeten vier maanden werken om de euro’s bijeen te sprokkelen die een ceo in één maand binnenrijft. Dit en nog veel meer blijkt uit de loonanalyse van FOD Economie.

De Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie maakte onlangs de resultaten bekend van een grootschalige loonenquête die afgenomen werd in oktober 2010. We selecteerden de zes meest in het oog springende conclusies.

De meeste werknemers verdienen tussen de 2000 en 3000 euro bruto per maand. Werk je voltijds in België, dan is de kans groot dat je tussen de 2000 en 3000 euro bruto per maand verdient. 51% van de werkende Belgen heeft immers een salaris dat zich tussen deze twee grenzen situeert. 12% moet het met minder dan 2000 euro bruto per maand doen en 8% behoort tot de gelukkigen die 5000 euro of meer in hun loonzakje vinden.

Werknemers in Brussel verdienen 15% meer dan gemiddeld.
Pendelen naar Brussel loont. Werk je bij een bedrijf in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, dan verdien je 15% meer dan de gemiddelde werknemer. Naast het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zijn er nog drie regio’s waar medewerkers meer verdienen dan gemiddeld: Waals-Brabant, Vlaams-Brabant en Antwerpen. In de andere regio’s liggen de lonen onder het gemiddelde. Luxemburg en West-Vlaanderen scoren het zwakst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here