SCHOENENREUS blijft bestaan. Aalst onzeker

schoenenreus

Aalst (redactie/stas) Winkelketen Schoenenreus blijft toch bestaan. Het bedrijf, dat vandaag failliet werd verklaard, en waarvan het nieuws als een lopend vuurtje in Aalst rondging, maakt een doorstart in afgeslankte vorm. Van de 206 filialen in Nederland en België gaan er 65 dicht.

Investeerders Synergia, Eric Companjen en Paul Schouwenaar zijn bereid om de komende jaren in het bedrijf te investeren. De winkels gaan morgen weer open, maakte Schoenenreus bekend. Welke winkels uiteindelijk afvallen, is nog niet duidelijk.

Schoenenreus gaat zich de komende jaren richten op de onlineverkoop en een nieuwe winkelformule. Sinds vorig jaar zit er een sterke groei in de webshop van de schoenenketen. Ook heeft Schoenenreus in het afgelopen jaar met succes zeventien winkels omgebouwd naar de nieuwe formule. Die nieuwe vestigingen laten een sterke omzetstijging en rendementsverbetering zien, zegt de winkelketen.

Met de doorstart is de werkgelegenheid voor ongeveer duizend werknemers gegarandeerd. De nieuwe directie betreurt dat het bedrijf geen werk meer kan bieden aan de andere 500 medewerkers.

De locatie van Schoenenreus op de Grote Markt in Aalst kreeg veel kritiek omdat veel ajuinen vinden dat de  handelszaak niet past in het oude gebouw vlaknaast het stadhuis. Een pand dat ze huren van Fico, het vastgoedbedrijf van Willy Michiels van Haaltert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here