ABAJOOT! monoloog van Luckas Vander Taelen in Gent

download (29)

Gent (redactie/mas) ABAJOOT! is een lichtvoetige tragi-komedie over een aandoenlijk personage, Isidoor, een man met autistische trekjes die in een heel eigen fantasiewereld leeft. Zijn enige vrienden zijn Dirk, de Elvis van Chipka en zijn sprekend hoedje. Luckas Vander Taelen wordt muzikaal begeleid door Kloot Per W. De regie is in handen van Walter Janssens.

Luckas is aan zijn vierde monoloog toe. Vóór Abajoot bracht hij “De zin van het leven” (2006), “Marina, of hoe Herman Decroo mijn leven gered heeft” (2008), “Verhaaltjes van op de andere oever” (2011). Hij brengt zijn teksten in het Aalsters en in het Nederlands.

Abajoot is het verhaal van Isidoor die door het leven stapt met een hoedje op zijn hoofd. Hij is 50, maar hij woont nog thuis bij zijn moeder. Hij leeft in een heel eigen wereld die gedomineerd wordt door cijfers. Hij gelooft heilig in de kracht van cijfers. Als hij stapt, telt hij en stopt bij een bepaald cijfer : zo heeft hij het gevoel het lot te controleren. Isidoor woont thuis met mijn dominante moeder, die hem steeds waarschuwt voor de gevaren van het leven. Zijn enige vriend is Dirk, de Elvis van het eiland Chipka zoals de moeder van Isidoor hem noemt. Dirk rijdt met een Ford Mustang en probeert Isidoor de dingen des levens bij te brengen. Dirk is een vrouwengek, die alle vrouwen, de moeder van
Isidoor incluis, charmeert. Hij heeft echter liefdesverdriet, omdat de enige vrouw die hij echt graag ziet, Karine, hem niet wilt.

Isidoor is sinds jaren verliefd op Kathy, een cassière van de Carrefour. Niemand heeft echter weet van zijn liefde, en zeker Kathy niet. Elke dag gaat Isidoor naar de Carrefour, dat hij ziet als zijn tweede thuis. Hij koopt er altijd hetzelfde ,bloedworst , het geliefde gerecht van zijn moeder.

Op een dag wint Isidoor een verblijf van vier dagen in Blankenberge. Het is de eerste keer dat hij alleen op vakantie gaat. Op een terras ontmoet hij tot zijn verbazing Kathy, zijn verafgode cassière…

Voorstellingen in TINNENPOT, Tinnenpotstraat 21, Gent
op woensdag 6, donderdag 7 en vrijdag 8 februari telkens om 20 u.
Reserveren kan via 09 225 18 60 of op info@tinnenpot.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here