Burgemeester stad Aalst “geen sabotage carnavalsbus”

Aalst (redactie) Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) is verheugd dat het onderzoek aantoont dat er geen sabotage was van de remleidingen van de autobus van prins Carnaval 2013. ‘Ik ben vooral blij omdat hiermee definitief duidelijk is gemaakt dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd. Een carnavalist gaat ver om zijn doel te halen, een titel van prins Carnaval, de mooiste praalwagen bouwen, maar dit was niet, als het al klopte, de stijl van een carnavalist’.

Burgemeester D’Haese betreurt wel de sensationele berichtgeving louter op basis van verdenkingen en verkeerde conclusies. ‘In dergelijke zaken wacht men best de bevindingen van een grondig onderzoek af, alvorens iemand met de vinger te wijzen.

‘Dat mensen daar in de fout gaan en zaken zeggen zonder na te denken, kan ik nog begrijpen, maar dergelijke verhalen moeten steeds zorgvuldig worden onderzocht alvorens ze in het groot worden uitgesmeerd door alle media. Nagenoeg iedere krant, radio of televisiejournaal nam het nieuws klakkeloos over.

Vanzelfsprekend, want het was toch weer eens Aalst. In deze stad vieren mensen enthousiast carnaval, woont een mix van mensen uit alle geledingen van de maatschappij en is men vooral brutaal eerlijk met elkaar. Ik kan alleen maar hopen dat de pen in de toekomst twee keer wordt omgedraaid en de camera draait wanneer hij moet draaien, op het moment dat carnaval ter sprake komt’.

Christoph D’Haese
Burgemeester stad Aalst

Belg.be heeft geen artikels geplaatst over de heisa rond de bus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here