Open brief : sabotage carnavalsbus

Steven Van Wesemael schrijft open brief aan de media: Graag had ik het volgende mee gegeven van reactie op de evolutie van de foute berichtgeving over de sabotage van de bus van Steve De Backer die gebruikt werd door Prins Peter II (den board)

“De Droeve Apostelen, mensen uit mijn entourage of campagneteam of ik zelf hebben op de dag van de prinsenverkiezing in Aalst géén remleidingen van een bus doorgeknipt. Er zijn zelfs helemaal geen remleidingen doorgeknipt. Gelukkig maar, zou ik zeggen. Het zou totaal onverantwoord zijn om iets banaal (maar tegelijkertijd zo belangrijk) als een verkiezing tot prins carnaval aan te wenden om dertig, veertig of vijftig onschuldige feestneuzen in gevaar te brengen. Net zoals het totaal onverantwoord is om iets banaal (maar tegelijkertijd zo belangrijk) als een verkiezing tot prins carnaval te gebruiken om mensen te bedreigen of gelijk welke vorm van geweld te gebruiken.

Ik vind het jammer dat mijn carnavalsgroep, de droeve apostelen, zelfs luidop met de vinger gewezen werd. Ik vind het jammer dat mensen uit mijn entourage of mijn campagneteam genoemd werden als dader van iets wat eigenlijk helemaal niet gebeurde. Ik vind het jammer dat ik zelf het verwijt kreeg mee aan de basis van deze criminele daad te liggen. Een criminele daad die vandaag als onbestaande bewezen werd. Maar intussen wel een stempel drukte op mij als persoon, op het bedrijf dat ik run, op mijn medewerkers en op mijn groepsleden.

Het zal misschien weinig mensen verbazen dat ik even twijfelde aan een klacht over laster en eerroof, zoals dat heet. Zonder even luid te roepen als een aantal protagonisten net na de prinsenverkiezing, weliswaar. Maar wat zou ik daarmee bereiken? Een juridische rompslomp waar eigenlijk niemand iets bij te winnen heeft. Ik niet, mijn bedrijf niet, mijn campagneteam niet en mijn groep niet. Integendeel. Het zou een aantal partijen misschien nog meer gaan polariseren en dat kan en mag nooit de bedoeling zijn. Wie mij kent, weet dat ik mee mijn schouders zet onder organisaties zoals carnavalist tot in de kist. Het zou dan ook indruisen tegen elk principe van deze vereniging om te zorgen voor nog meer tweespalt en een aantal discussies ten spits te drijven.

Let wel, ik betreur wat de dagen na de verkiezing gezegd werd. Niet alleen door mensen die er bij betrokken waren. Maar ook door mensen die zonder voldoende kennis van zaken een oordeel over mij, mijn campagneteam en mijn carnavalsgroep klaar hadden. Niet zo maar jan met de pet (of met de pruik). Maar ook mensen van wie ik had gedacht dat ze zich net iets beter hadden kunnen laten informeren vooraleer publiekelijk boude uitspraken te doen. Ik betreur ook een aantal artikels die in de media verschenen en mijn naam en die van mijn campagneteam en carnavalsgroep door het slijk haalden.

Maar laat ons vooruit kijken. Carnaval is voor mij een feest van gans onze Aalsterse gemeenschap. Jong en oud. Arm en rijk. Rood, blauw, geel, oranje en groen. En dus ook van alle carnavalisten. Laat ons dus hopen dat we hiermee deze affaire achter ons kunnen laten en we op tien, elf en twaalf februari en eigenlijk ook gewoon de rest van het jaar samen vastelauved kunnen vieren. Allemaal samen. Zij aan zij. Dat is volgens mij de échte ziel van carnaval. Met of zonder scepter op mijn arm.

MVG
Van Wesemael Steven
Globel Print
Karel Van Der Slotenstraat 12
9308 Hofstade

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here