Met Aalst.Brussel-Connectie(A.B-C) Matongé Brussel ontdekken

matonge

Aalst (redactie) Na de succesrijke uitstap naar de Brusselse Kerstmarkt gekoppeld aan het ontstaan van de stad Brussel, gaat de Aalst.Brussel-Connectie (A.B-C) nu op zoek naar de ware ziel van de Matongé Wijk in Brussel.

De Aalst.Brussel-Connectie zet stappen om Aalst het veelkleurrijke Brussel te leren kennen. Ook hier maakt onbekend onbemind. Teveel Vlamingen, ook Aalstenaars, hebben schrik van hun hoofdstad. Werken, naar kantoor en ’s avonds terug naar huis. Velen komen niet verder. Als Brusselkenners weet A.B-C dat Brussel geen gemakkelijke stad is. We willen Aalstenaars in contact brengen met de ‘Kleurrijke verhalen achter de schermen’ van de hoofdstad.

Met A.B-C ontdek je Matonge van binnenuit. Een wijk waar velen weten dat ze bestaat, maar buiten de Naamse Poort niet weten waar ze juist ligt.

De ervaren gids brengt u al wandelend het verhaal van het ontstaan van de Afrikaanse gemeenschap in Brussel, het ontstaan van Matonge, de rol van Leopold II in het hele verhaal… Kortom, een unieke kans om Matonge te leren kennen of om Matonge nog beter te leren kennen. Matonge zoals u het nooit zag…

Uiteraard ontbreekt de Afrikaanse culinaire sfeer niet. We schuiven aan tafel met een Afrikaans buffet en ontspannen in een typische Afrikaans café.

Waneer: zaterdag 16 maart 2013:

Afspraak: Station Aalst 13u15 – terug 23 uur station Aalst
Deelname: 35 € per persoon .

Inbegrepen: Vervoer trein (Aalst-Brussel H/T+ metro in Brussel, gids, koffiepauze, apero, Afrikaans buffet met keuze uit drie gerechten,

Inschrijven: Door overschrijving van 35 euro op Rekeningnummer IBAN BE 46 7775 9824 3536 met vermelding Matonge ABC.

Info: Ann (0473.680187) of Mik (0487.270163)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here