De Maght (Open VLD) heeft veel vragen bij sociaal beleid Aalst

download (4)

Aalst (redactie/mas)  “Is dit nu de verandering?” valt Martine De Maght, lid van het vast bureau van het OCMW-Aalst en liberaal oppositieraadslid onmiddellijk met de deur in huis. 

“Vorige week vrijdag werden de sociale accenten uit het bestuursakkoord 2013-2018 onder de noemerc’een warm Aalst’ toegelicht door Sarah Smeyers en Dylan Casaer.  Het was het voor Open VLD totaal niet duidelijk waarom het sociale luik apart werd gecommuniceerd van alle andere beleidsaccenten voor de komende 6 jaar” zegt Martine De Maght.

“Omdat er blijkbaar zoveel extra tijd nodig was om de teksten over dit beleid voor te bereiden hadden wij vernieuwende voorstellen verwacht, een trendbreuk. Van deze vernieuwende voorstellen is geen spoor te bekennen.”

Martine De Maght stelt vast dat er zeer zwaar de nadruk wordt gelegd op het gebruik van de Nederlandse taal voor iedereen die op de diensten van de stad of OCMW een beroep doet. Er zijn reeds ministeriële omzendbrieven die duidelijk aangeven wat de wettelijke spelregels zijn voor taalgebruik bij dienstverlening en deze worden door het personeel ook toegepast. 

“NVA pleit voor resultaatsverbintenissen met betrekking tot de Nederlandse taal maar vergeet aan te geven dat de organisatoren van deze taalcursussen overbevraagd zijn. Er is onvoldoende lesaanbod voor iedereen die in aanmerking komt om les te volgen, los van het al dan niet zwakker sociaal profiel van de student.” merkt Martine De Maght op.

“Er komen nu ‘nieuwe’ rust- en verzorgingstehuizen, St. Job en De Hopperank, tegen 2018. Hallo,  gelukkig hebben vorige besturen zich al gebogen over deze problematiek en is het bij wijze van spreken afwerken wat als dossier reeds voorligt. Ook hierin niets nieuws dus.”

“Ik zal een correct en opbouwend maar kritische oppositie voeren voor het wel-zijn van alle Aalstenaren.” verzekert de inwoonster van Meldert. Sociaal-liberale in hart en nieren.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here