Groen Aalst scherp voor de nieuwe meerderheid

groen aalst

Aalst (groen/mas) De sfeer zat er direct in op de nieuwjaarsreceptie van Groen Aalst in de Nieuwbeek. Niet alleen Jozef De Witte van het Centrum voor Racismebestrijding sloeg spijkers met koppen, ook voorzitter Nijs en fractievoorzitter Verleysen waren niet zuinig met zware woorden. 

“Aalst een stad dicht bij Brussel. N-VA vindt het blijkbaar beter naast een kerncentrale te wonen dan naast onze hoofdstad Brussel.” De sfeer was gezet. Hij was lovend over de Aalsterse groene uitslag die met 5,9% goed zijn voor twee mandaten in de gemeenteraad, een driejaar OCMW-mandaat en en plaatsje in de Raad van Bestuur van het ASZiekenhuis.

De eerste zes maanden zal Groen Aalst vooral investeren in de observatie van de stijl en inhoud van de nieuwe meerderheid. Ze beloven niet te zwijgen over het sociale luik van het beleid. Algemeen gelach bij de 60 aanwezigen als duidelijk werd dat het bestuursakkoord van N-VA, CD&V en SP.A nog niet officieel bekend is, zelfs niet bij de raadsleden van de meerderheid. “Veel beleid zal er niet zijn, enkel een document om de meerderheidspartijen samen te houden.” grapte Nijs.

Dr. Andreas Verleysen spaarde de woorden niet. “Het bestuur van Aalst doet denken aan facistoïde regimes.” Met een kritisch artikel uit Het Laatste Nieuws in de hand over het Aalsterse sociaal beleid, vroeg hij zich af of het personeel nog wel een andere taal dan het Nederlands mag ter hulp roepen om mensen te helpen in het OCMW?”

Als oppositieleider zal hij de komende jaren het beleid analyseren en dan repliceren. Groen zal groene antwoorden formuleren op de vragen die de nieuwe meesters en meesteressen van het stadsbestuur oproepen. “We zullen dit kwakkelbeleid ontmaskeren” beloofde Verleysen zijn achterban. Voor de zomervakantie verlaat Verleysen de OCMW-raad en wordt hij daar opgevolgd door Paul Nijs.

“We zullen in de sociale sector de menselijkheid bewaken, gefoefel opsporen en onderlijnen dat het OCMW eigenlijk als een kleuterklas wordt gerund”, verwijzend naar de eerste weken van het nieuwe OCMW-beleid waar er toch wel wat tumult was en is over foute stemmingen binnen de meerderheid, vooral aan CD&V-zijde.

Het is is duidelijk dat Andreas Verleysen bij Groen is thuisgekomen, dezelfde kleur van de Christelijke Arbeidersbeweging waar hij in groot werd.

 

 

1 REACTIE

  1. Al goed dat Jozef De Witte daar was nu Wouterkenken vorige week in Terzake in volle 30-jaren-modus heeft opgeroepen om de Joden aan te pakken 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here