Russische holebi’s in gevaar: Belgen tonen zich solidair

download (7)

Brussel (redactie/stas) Morgen dinsdag aanstaande, 22 januari om 12 uur, zullen verschillende LGBT-organistaties en bondgenoten betogen vòòr de Russische ambassade.

De Russische Federatie staat op het punt een wet te stemmen die “homoseksuele propaganda” op nationaal niveau zou verbieden. Een gelijkaardige maatregel werd vorig jaar in Sint-Petersburg goedgekeurd.
Deze nieuwe wet die op 22 januari gestemd wordt in de Doema kan boetes tot 12.000€ en zelfs gevangenisstraffen opleggen aan LGBT-organistaties ‘die aan propaganda doen’. Het werk van die organistaies wordt dus gecensureerd.
Er wordt hiermee ook een einde gemaakt aan antidiscriminatiecampagnes, aan HIV-preventiecampagnes, een einde aan elk debat – ook op scholen – over LGBT-rechten, of zelfs een kus in het openbaar. Dit is een ernstige schending van de mensenrechten en opent de deuren voor legimitisering van homo- en transfobe agressies.
Gezien de vele homofobe aanvallen in Rusland, gezien de schendingen van de vrijheid van meningsuiting die de Pussy Riot en vele journalisten ondergaan, beantwoorden wij positief op de international oproep van Russische LGBT-organistaties opdat dit wetsvoorstel geen realiteit wordt.
Deze manifestatie wordt ondersteund door çavaria, het Regenbooghuis, Arc-En-Ciel Wallonië, Outrage!, Wel Jong Niet Hetero, Alliàge, Hollaback! Brussels, HVV Het Vermoeden, les CHEFF, All Out, LaLucarne, Warning Brussels!, ABVV Brussel, écolo j asbl, Mr. Dan Van Raemdonck, vice-voorzitter van de “Fédération Internationale des Droits de l’Homme”, …

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here