250 nieuwe bedden voor Brusselse Rusthuizen en Verzorgingsinstellingen

rusthuis

Brussel (redactie/mas) De Brusselse ministers Guy Vanhengel (Open VLD) en Benoît CEREXHE (CDh), bevoegd voor de volksgezondheid in het Brussels Gewest, hebben een besluit getekend voor de installatie van 215  Rust- en Verzorgingsbedden (RVT).

De bedden liggen verspreid over 16 Brusselse rusthuizen van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), zowel in openbare als in privé sector.

In feite gaat het over de omzetting van klassieke rusthuisbedden naar RVT-bedden. Dat is een hele vooruitgang voor de patiënten omdat ze beter omkaderd worden met verplegend en verzorgend personeel. Het betekent ook een creatie van extra jobs. Een RVT bed wordt per dag 25 euro meer gefinancierd door het RIZIV dan een klassiek bed.

In juli 2013 komen er bij de GGC nog eens 15 RVT bedden bij. En ook de COCOF gaat nog eens 121 bedden omzetten in RVT bedden. Met de 11 bedden waarover reeds een akkoord bestond, loopt het aantal RVT-bedden dus op met  362 eenheden.  De beslissing voor de omzetting van de rusthuisbedden naar RVT bedden was genomen op de Interministeriële conferentie van de Gezondheid op 18 juni 2012.

 

 

Voor de bejaarden die volledig afhankelijk geworden zijn van verzorging heeft Brussel dus in totaal 6.245 bedden ter beschikking, een verhoging met 6 pct, op een totaal van 15.000 rusthuisbedden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here