Open Vld is schaamte voorbij

Ann Delbeke

Open Vld is schaamte voorbij schrijft Ben Weyts, Ondervoorzitter N-VA. Sommigen zijn blijkbaar nergens nog beschaamd voor. Is iedereen in de Open Vld werkelijk tot alles bereid om de benoeming te verhinderen van iemand die boven de partijpolitiek staat en bewezen heeft geknipt te zijn voor de job?

Begin deze week stelde voorzitter Rutten nog dat de volgende gouverneur boven de partijpolitiek moet staan. Wanneer zulk iemand ook effectief wordt voorgedragen door de Vlaamse regering, werpt men plots vragen op over de deskundigheid. En wanneer ook dat bezwaar geen hout blijkt te snijden, klinkt het dat er eerst overleg moet zijn met de federale regering.

Voor de duidelijkheid: bij de vorige gouverneurs kwam de beslissing van de Vlaamse regering en het advies van de federale regering zelfs op één en dezelfde dag. Steeds werd het verzoek van de Vlaamse regering probleemloos aanvaard, ook wanneer de beide regeringen anders samengesteld waren.

Wij hopen dat Open Vld zich bezint. En dat de partij het belang van Oost-Vlaanderen laat voorgaan op kleine partijpolitieke belangen. Mogelijks kunnen de collega’s in de federale regering daarbij helpen zegt Ben Weyts, N-VA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here