Entre Amigos Aalst door Groen gehuldigd.

Entre Amigos samen met de andere genomineerden van de Groene Pluim.
Entre Amigos samen met de andere genomineerden van de Groene Pluim.
Entre Amigos samen met de andere genomineerden van de Groene Pluim.

Aalst (redactie) Op zondag 20 januari reikte Groen- Aalst samen met Jozef De Witte, directeur van het Centrum van Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding, de Groene Pluim uit aan een maatschappelijk waardevol initiatief. Entre amigos Aalst was één van de genomineerden. De Groene Pluim ging naar de Raad voor Internationale Samenwerking van de stad Aalst, waar ook Entre Amigos lid van is.

“Entre amigos Aalst wil de integratie en emancipatie van Spaanstaligen in Aalst bevorderen. In onze werking leggen wij vooral het accent op ontmoeting.  Integratie veronderstelt immers dat mensen kansen krijgen om elkaar te ontmoeten.  Nieuwkomers moeten opboksen tegen twee soorten drempels: de ene is taal als barrière om te communiceren, en de andere is isolement. Met Entre amigos Aalst vormen wij als het ware een brug tussen oude en nieuwe Aalstenaars”, zegt José Gavilán secretaris van Entre Amigos Aalst.

“Een sterkte van Entre amigos Aalst is dat wij een project zijn niet alleen voor, maar vooral van en door een groep Spaanstaligen. Betrokkenheid, participatie en eigenaarschap zijn sleutelwoorden in onze werking”, klinkt het.

In 2012 heeft Entre amigos Aalst 9 activiteiten georganiseerd, die samen 1300 mensen hebben bereikt. “Wij werken hierbij vaak samen met andere verenigingen zoals voor de Multiculturele Moederdag in mei, het latino-ontbijt in oktober en Ritmo Latino in november”, vertelt José Gavilán.

Meer info:  contacteer José Gavilán op revista.entreamigos@gmail.com  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here