Bart De Wever houdt zich niet in tegen de Franstaligen

de wever

Aalst (redactie/mas) Kersvers Antwerps burgemeester Bart De Wever, maar ook nog altijd N-VA-voorzitter, heeft zich meteen laten gelden in De Zevende Dag. Zonder veel omwegen haalde hij uit naar de zogezegde ‘Waalse liefde voor België’. “Ze willen geld, zoveel mogelijk en zo lang mogelijk, en ze willen Brussel. Daar stopt hun liefde voor België”, klonkt het.

Bart De Wever was vanmorgen niet mals voor de Waalse kopstukken die de afgelopen weken scherpe kritiek uitten op de N-VA. In De Zevende Dag reageerde hij beenhard op hun hypocriete mentaliteit. “De liefde van de Waalse kopstukken voor België gaat door de maag. Ze willen geld, zoveel mogelijk en zo lang mogelijk, en ze willen Brussel. Daar stopt hun liefde voor België. Zij houden van België, en wij zijn de slechte nationalisten”, klonk het cynisch.

Maar ook aan Vlaamse kant werden er zaken beweerd die De Wever niet zomaar laat zeggen. Minister-president Kris Peeters liet bijvoorbeeld optekenen dat hij tegen de confederalistische plannen van N-VA gekant is. “Ik vind dat erg jammer. Maar ik hoop dat de N-VA incontournable is tegen 2014. Dan kunnen we duidelijk afspreken wie wat doet, op een transparante manier”, maakte De Wever duidelijk.

Daarnaast had De Wever nog een duidelijke noot voor de Marokkaanse jongens die hun beklag deden over Antwerpse procureur Herman Dams. “Dams is een heel goede procureur. Als iemand zonder arbeidsinkomen een dure wagen heeft, dan is dat verdacht. Dat heeft niets te maken met afkomst” zei hij op een nuchtere wijze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here