Weekblad Joepie wint Çavaria Media Award

cavaria

Aalst (redactie/mas) Tijdens haar nieuwjaarsreceptie reikte holebi- en transgenderkoepel çavaria haar Çavaria Awards uit. Deze prijzen gaan naar personen, campagnes of mediamomenten die de holebi- en transgendergemeenschap hebben vooruitgeholpen of diep hebben geraakt. 

De Çavaria Media Award ging naar het tijdschrift Joepie, om zijn bijzondere aandacht voor homoseksualiteit in het voorbije septembernummer, en zijn blijvende inzet doorheen alle nummers. Het  tijdschrift won de prijs vóór andere genomineerden Het Televisiehuis (Het huwelijk van Franky en Tibo in
‘Thuis’) en Outrage!/Famous/Vermeire (de lancering van de Gaybashing.app).

De basisschool Sint-Martinus in Sint-Jans-Molenbeek mocht de Çavaria Campaign Award meenemen naar hun school. Zij kregen de prijs voor hun campagne ‘Ik en de Ander’ waarmee ze de leerlingen speels informeerden over holebiseksualiteit en genderdiversiteit. De All-out campagne tegen de SintPeterburgse antihomowetten en het No Hate Reggae Charter van de reggae-organisatoren en -liefhebbers werden beloond met een nominatie.

De grote verrassing van de Çavaria Awards was evenwel de winnares van de allereerste Çavaria Lifetime Achievement Award. Deze nieuwe prijs ging immers niet naar een holebi-coryfee, zoals velen hadden verwacht, maar naar Griet De Cuypere, de psychiater van de Gentse Genderteam, die door haar
jarenlange inzet zichtbaarheid heeft gegeven aan het transgenderthema. “Ze zette transgenderisme en transseksualiteit op de kaart”, zegt çavaria-coördinator Yves Aerts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here