Aalst wil armoede met 30% terugdringen.

images (53)

Aalst (redactie/stas) Het sociaal beleid is eindelijk voorgesteld aan de pers in de stad van Boon en Daens. De armoede aanpakken is één van de prioriteiten van het N-VA, CD&V, SP.A-bestuursakkoord. De harde oppositietante Sarah Smeyers(N-VA) in het Federaal Parlement ontpopt zich in Aalst als een vrouw van vlees en bloed. Een OCMW-voorzitter die op korte tijd de sociale kant van Aalst weet in te schatten.

“Wij willen de armoede in de stad tegen 2020 met 30% terugdringen. Er komen steeds meer arme inwijkelingen uit de rand van Brussel naar Aalst. Wij zullen die mensen bijstaan zoals wij risicogroepen die nu al in het Aalsterse wonen zullen helpen. Daarnaast willen we de stad ook aantrekkelijker maken voor  hogergeschoolde Aalstenaars die nu vaak wegtrekken naar elders, omwille van de verloedering in bepaalde wijken.  Dat is toch geen schande?” aldus Smeyers.

Het renoveren van het bestaande patrimonium is daar een eerste stap in. Sociaal-Democraat Dylan Ca­saer(SP.A), de nieuwe schepen van Welzijn,  heeft ook oog voor de sociale drempels in de drempels “Behalve materiële hulp voor kansarmen gaan we ook proberen om de vele sociale drempels weg te werken. Aalst een stad waar mensen met verschillende sociale achtergronden perfect naast elkaar kunnen wonen, daar gaan we voor” verklaart Casaer.

Het nieuwe bestuur wil alle Aalstenaars kansen geven, maar ze moeten die kansen ook grijpen en willen grijpen, aldus Sarah Smeyers en Dylan Casaer geflankeerd door CD&V-fractievoorzitter Eddy Couckuyt.

 

 

 

2 REACTIES

  1. Maar een- postjes-pakkend- keizer Casarken die net al zo onkundig is over sociale zaken als over cultuur gaat dat allemaal in goede banen leiden dank zij een postjes-pakkende-onderlegde-adviseuse die al zoveel van sociaal beleid afweet als mijn overgrootmoeder haar basketbalschoenen 🙁

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here