Open VLD: VRT bewijst overbodigheid 3de net

Bart Tommelein

Aalst (redactie/mas) De openbare omroep heeft beslist om het WK veldrijden op zondag 3 februari live op Eén uit te zenden. Daardoor wordt het reguliere uitzendschema wat door elkaar gegooid. Vlaams Volksvertegenwoordiger, Bart Tommelein (Open Vld), ziet hierin opnieuw een zoveelste bewijs dat het derde VRT-kanaal een totaal overbodig vehikel is.

Tommelein: “Ik vind het logisch dat een sportevenement als het WK veldrijden live wordt uitgezonden op televisie. Dat daarvoor reguliere programma’s moeten wijken is geen nieuws. Dat gebeurde in het verleden al met verschillende sportwedstrijden. Dat de VRT er nu echter voor kiest de uitzending op Eén te laten doorgaan, in plaats van OP12, toont duidelijk aan dat dit derde net geen enkele meerwaarde biedt voor de omroep.

Hoe kun je anders verklaren dat OP12 niet gebruikt wordt voor het WK veldrijden. De wedstrijd vindt plaats na 20u, waardoor de kinderprogramma’s helemaal niet doorbroken zouden zijn geworden. Dat kan dus bezwaarlijk als argument dienen.”

De liberale mediaspecialist vraagt zich alvast af wat dan wel op dat ogenblik OP12 geprogrammeerd zal staan. “Waarschijnlijk wordt daar opnieuw een programma op uitgezonden, waar geen kat naar kijkt. De VRT bewijst met haar programmaschema wat ik al meer dan 2 jaar verkondig: het derde net was en is niet wenselijk! Zeker niet in de economisch krappe tijden waarin we vandaag leven”, aldus Tommelein.
Want dat stoort Bart Tommelein nog het meest, de nonchalante manier waarop met heel wat belastingmiddelen wordt omgegaan door de Vlaamse Regering. “Elk jaar betalen we met z’n allen minstens 4 miljoen euro extra aan de openbare omroep, bovenop de bestaande riante dotatie, voor een kanaal dat zelfs niet gebruikt wordt wanneer het echt nodig is. Dit is een ongelooflijke vorm van geldverspilling die de Vlaamse regering op touw heeft gezet en blijft in stand houden. En dit, terwijl er geen geld is om voldoende scholen te bouwen, talloze wachtlijsten aan te pakken of provisies voor de toekomst aan te leggen. Waar is deze Vlaamse regering eigenlijk mee bezig?”, zo vraagt Tommelein zich af.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here