Er komt een informatiecampagne gewaarborgd wonen

huis_in_de_sneeuw_jpg_245x400_upscale_q85

Aalst (redactie/mas) “Het zou goed zijn als nog meer mensen die een woonkrediet afsluiten, ook een verzekering Gewaarborgd Wonen afsluiten”, zegt Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche   “De verzekering is gratis en neemt tot drie jaar lang een deel van de aflossing over voor wie zijn job verliest.” Om die verzekering te promoten zet Freya Van den Bossche   een informatiecampagne op.

De verzekering Gewaarborgd Wonen werd in 2009 gelanceerd. Ondertussen deden reeds 25.000 Vlamingen er een beroep op. Dat kan veel lijken, maar dat is het niet als je weet dat de verzekering gratis is en nagenoeg elke Vlaming die een woonkrediet afsluit om te bouwen, kopen of verbouwen, ervoor in aanmerking komt. Daarom zet Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche een informatiecampagne op.

“In deze economisch moeilijke periode merken we dat zowel de Vlaamse gezinnen als de banken onzekerder worden over het afsluiten van een hypothecaire lening”, zegt Freya Van den Bossche. “Die onzekerheid is begrijpelijk. Maar de verzekering Gewaarborgd Wonen biedt zowel gezinnen als banken een extra bescherming. Er zijn nog altijd mensen die dat niet weten. Daarom zet ik een informatiecampagne op.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here