Brussel aan top congressteden

brussel visit

Brussel (redactie/mas) Het promotiebeleid dat VISIT BRUSSELS voor de hoofdstad heeft uitgewerkt, werpt wel degelijk zijn vruchten af. Dat blijkt uit cijfers die Brussels Parlementslid Bianca Debaets (CD&V) opvroeg bij Charles Picqué, Minister President. Zo steeg het aantal overnachtingen in het kader van meetings en congressen van 1.821.975 in 2006 naar 2.252.521 in 2011. Brussel blijft ook de 2e congresstad op de wereldranglijst.

Uit de cijfers blijkt ook dat de medische sector, de wetenschappelijke sector, de farmaceutische sector, corporate en associatieve sectoren en alles wat verbandt houdt met Europese aangelegenheden de populairste sectoren zijn voor de organisatie van congressen in Brussel.

Deze mooie resultaten tonen aan dat het promotiebeleid werkt en verder moet worden uitgebouwd zegt Bianca Debaets. VISIT BRUSSElS zet Brussel in de schijnwerpers als congresstad aan de hand van “Brussels Days” in het buitenland (Madrid, Londen, Parijs, Washington…), door de aanwezigheid van het gewest op internationale beurzen, individuele begeleiding van congres-organisatoren enz.

Brussel verliest wel terrein t.o.v. Europese concurrenten op het vlak van vrijetijdstoerisme. Zo zakt Brussel ten opzichte van vorig jaar zes plaatsen in de European Cities Monitor van immobiliënmultinational Cushman & Wakefield, tot de 23ste plaats in het vrijetijdstoerisme. “Het toont aan dat Brussel nood heeft aan een doorgedreven citymarketingbeleid dat het imago van Brussel als toeristische bestemming kan opkrikken. De verschillende overheden, het gewest en de stad Brussel moeten daarbij in dezelfde richting kijken en samen een coherent beleid ontwikkelen” aldus Bianca Debaets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here