Think-Pink lanceert borstkanker.net met alle nieuws over borstkanker

think pink

Aalst (redactie/mas) Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, en vzw Kaboi lanceren de vernieuwde website “borstkanker.net”  waar alle beschikbare informatie over borstkanker wordt gebundeld en waar het publiek en de medische wereld terecht kan voor alle mogelijke vragen en antwoorden over borstkanker.

Een medisch team van dokters, specialisten, borstverpleegkundigen en psychosociale hulpverleners werken samen om op alle nieuwe vragen rond alle mogelijke aspecten van borstkanker een antwoord te formuleren.

In de databank van borstkanker.net zijn nu reeds bijna 4000 vragen en antwoorden verwerkt en beschikbaar. Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Jaarlijks krijgen zo’n 6000 vrouwen in Vlaanderen te horen dat ze borstkanker hebben. Gemiddeld sterven 4 vrouwen per dag aan borstkanker in Vlaanderen.

“Met dit online platform willen we iedereen die betrokken raakt bij borstkanker in Vlaanderen snel, gericht en medisch correct informeren. Het is helemaal niet de bedoeling om ‘second opinions’ te geven maar vooral om op alle – soms kleinere doch daarom niet minder belangrijke –  vragen een antwoord te geven via borstkanker.net” aldus Dr. Roger Crombez.

“Heel wat borstkankerpatiënten en hun familie zitten met vragen over de gevolgen van behandelingen en kunnen of durven daar niet meteen gericht naar vragen bij het bezoek aan hun behandelende arts. De vragen komen ook vaak naar boven tijdens de dagen nadat je het slechte nieuws te verwerken kreeg. De bijwerkingen van medicatie, de gevolgen van borstreconstructies, de risico’s op hervallen, of hoe vertel ik dit aan mijn kinderen,…noem maar op. Wanneer je geconfronteerd wordt met deze ziekte komen er veel vragen in je op en dit verschilt van persoon tot persoon hoe je daar mee om gaat.”

De lancering en bekendmaking van dit initiatief, in aanwezigheid van het Kabinet van Minister van Gezondheid Jo Vandeurzen,  vond plaats in het stadhuis van Aalst. Het was meteen een hulde aan de overleden Initiatiefneemster en Aalstenaar Nancy Wauters. Toen Nancy  tijdens de zomer van 2011 terug ziek werd, deed ze er alles aan om deze website in stand te houden. Een moeilijke keuze tijdens de zwaarste periode van haar leven maar ze zette door tot het einde van haar krachten tot ze besefte dat er hulp moest gezocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here