Gent onderzoekt om aankopen op randparkings te laten bezorgen

christophe peeters

Gent (redactie/stas) Worden in Gent dit jaar nog aankopen van shoppers naar randparkings van de stad gebracht, zodat die shoppers niet meer in het centrum moeten parkeren? Een gegeven dat rees in Hasselt bestaat. Het idee wordt in overweging genomen.

Op de commissie voor Middenstand waar schepen Christophe Peeters nu bevoegd is, werd de kwestie van de verminderde bezoekerscijfers aan de Veldstraat aangehaald.

Naast de gekende antwoorden daarop, dat de cijfers in twijfel worden getrokken, dat er vier grote werven in het centrum zijn, twee in de Veldstraat, op de Korenmarkt en in Langemunt/Vrijdagmarkt, is er natuurlijk de crisis. Uiteraard  werd ook opnieuw de bereikbaarheid van het centrum aangehaald.

“We moeten daar inderdaad aan werken”, zegt middenstandschepen Peeters. “Enerzijds moeten we mensen afleren om met hun auto tot in de Veldstraat te willen rijden, anderzijds moet er natuurlijk wel eerst een deftig en comfortabel alternatief zijn. 25 minuten in de kou op een bomvolle tram staan wachten zal niet helpen om mensen uit de auto te krijgen. Maar misschien moeten we ook andere zaken gaan onderzoeken. In Hasselt bijvoorbeeld worden aangekochte goederen naar parkings buiten de stad gebracht, zodat mensen ze niet hoeven mee te slepen op de tram. Het lijkt mij nuttig om zulke zaken ook voor Gent te laten bekijken. Alles wat kan helpen om de verkeersknoop in Gent te ontwarren, moet bekeken worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here