Prof. Eric Corijn in Aalst over de Verbrusseling

download (13)
Aalst (redactie/mas) Professor Eric Corijn komt naar Aalst om het te hebben over zijn visie over ‘Aalst, de voorstad van Brussel’.
Eric Corijn kwam tussen in het debat rond de ‘verbrusseling van Aalst’: Aalst verfranst door inwijkelingen uit Brussel. De stadjes binnen een cirkel van 30 kilometer rond Brussel maken zich grote zorgen over de uitdijende stad aan de Zenne, de snelst groeiende hoofdstad van West-Europa.
Geen groene of Vlaamse rand is daartegen bestand. Sterker nog, als straks het Gewestelijke Expresnet (Gen) klaar is, vrezen velen een echte banlieuelisering van die Vlaamse rand en verder.
Professor Eric Corijn, sociaal demograaf aan de VUB en overtuigd stadsmens, vindt het maar niks. Een verkrampte en defensieve reactie op een onomkeerbaar proces, zegt hij. Eerst de feiten. Brussel groeit als kool. Tegen 2020 komen er 200.000 inwoners bij en de stad is nu al een van de dichtstbevolkte van Europa. In 2010 groeide de bevolking aan met netto 30.000 Brusselaars, vorig jaar met 20.000.
Vrijdag 22 februari om 20 uur in Volkshuis Aalst: 5 euro.
Organisatoren: vzw Climaxi, vzw ’t Uilekot, Oikos, Noig Verontruste Aalstenaars, Socialisme 21, Linx+ Zottegem, Masereelfonds, Democratisch Denderleeuw.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here