Ico Maly spreekt over de N-VA in ’t Uilekot

uilekot

Aalst (redactie) Ivo Maly komt naar het Uilekot in Herzele. Ico Maly doctoreerde rond de NVA en bracht een boek uit ‘ NVA, analyse van een politieke ideologie’.

Volgens Maly is het programma van de NVA een aanval op de principes van de Franse revolutie: gelijkheid, vrijheid, broederlijkheid. Hij vraagt zich af wat de partij precies verstaat onder de strijd voor meer democratie en hoe zij staat tegenover de erfenis van de verlichting? Wat vindt de N-VA van nieuwkomers die lid van haar natie willen worden? En wat te zeggen van de manier waarop aanhangers het partijdiscours doen circuleren binnen de massamedia?

Vrijdag 25 januari om 20 uur in vzw ’t Uilekot: 5 euro.

1 REACTIE

  1. De begrippen égalité, liberté en fraternité van eind 18° eeuw waren slogans. Ze werden nooit gerealiseerd. Trouwens weten we allemaal dat volledige gelijkheid onder mensen en volledige vrijheid utopieën zijn. Verwezenlijking van deze “idealen” zou ontegensprekelijk leiden tot complete anarchie. Waarom dan deze begrippen toetsen aan het programma van NV-A. Waarom niet aan het programma van Groen of van de communisten? Denk meneer Maly misschien dat deze linkse rakkers beter zouden scoren? Of vergeten te onderzoeken??? Gewoon een nieuwe laag bij de grondse klop onder de gordel van NV-A door een kerel die te lang met zijn neus in de boeken heeft gezeten. Geen aandacht aan besteden en deze bullshit vooral niet lezen!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here