Democratie in de Denderstreek: drie vormingsavonden

1548_400801796667760_557170565_n

Aalst (redactie) Bezorgd links vindt dat de Denderstreek met de gemeenteraadsverkiezingen overstroomd werd door nationalistische partijen die het dikwijls haalden met een eenvoudig discours.”Hou de streek Vlaams, bestrijdt de criminaliteit en ga harder om met mensen van elders en met diegenen die het niet breed hebben.”

Een aantal verenigingen uit de streek vroegen zich af of dit nu de échte politieke agenda is. Er kwam na de verkiezingen heel wat boven rond de tegenstelling tussen stad en platteland, de invloed van Brussel, sociale achterstelling enz… Daar willen ze breder op focussen via een cursus waarin we een aantal academici vroegen om de streek door te lichten én haar problemen in een algemeen kader te plaatsen.

Vrijdag 25 januari om 20 uur in vzw ’t Uilekot: Ico Maly doctoreerde rond de NVA en bracht een boek uit ‘ NVA, analyse van een politieke ideologie’. Volgens Maly is het programma van de NVA een aanval op de principes van de Franse revolutie: gelijkheid, vrijheid, broederlijkheid.

Vrijdag 22 februari om 20 uur in Volkshuis Aalst:  Prof. Eric Corijn kwam tussen in het debat rond de ‘Verbrusseling van Aalst’ dat Karim Van Overmeire lanceerde: Aalst verfranst door inwijkelingen uit Brussel. De stadjes binnen een cirkel van 30 kilometer rond Brussel maken zich grote zorgen over de uitdijende stad aan de Zenne, de snelst groeiende hoofdstad van West-Europa.
Vrijdag 8 maart om 20 uur in Volkshuis Zottegem: Dirk Holemans en Stijn Oosterlinck schreven mee aan het boek ‘Mensen maken de Stad’. Onze steden staan voor een immense uitdaging.  hoe kan de stad tegelijkertijd groeien en meer solidair en ecologisch worden?
Met deze cursus willen de organisatoren de visie van het publiek verruimen. De cursus staat open voor iedereen maar wil zeker ook als vorming dienen voor aankomende gemeentepolitici in de regio én geëngageerde progressieven.
Inschrijving: 6 € voor de drie bijeenkomsten, 5 € per keer. info en co: filip@climaxi.be
Organisatoren: vzw Climaxi, vzw ’t Uilekot, Oikos, Noig Verontruste Aalstenaars, Socialisme 21, Linx+ Zottegem, Masereelfonds, Democratisch Denderleeuw.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here