Stel Koninklijk Domein van Laken open voor publiek

De Koninklijke Serres en een deel van het park van Laken waren vorig jaar slechts 21 dagen toegankelijk voor het grote publiek. Dat blijkt uit het antwoord van minister Vanackere op een schriftelijke vraag van N-VA-senator Karl Vanlouwe. Vanlouwe stelt nu samen met Brussels N-VA-voorzitter Lieven De Rouck voor om delen van het park rond het koninklijk paleis permanent toegankelijk te maken voor het publiek.

Vanlouwe: “Het park van het Koninklijk domein zou een publieke ontmoetingsplaats kunnen worden. Zeker in een dicht bevolkt stadsgewest als Brussel is er meer nood aan publieke en groene ruimtes.”

Onderhoud
De oppervlakte van het Koninklijk domein bedraagt 186 hectare (270 voetbalvelden) en is daarmee bijna even groot als de stadsstaat Monaco.

De Rouck: “Het is het grootste park van de hoofdstad en is de groene long van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het kan echter niet zijn dat de grootste groene ruimte van Brussel onderhouden moet worden op kosten van de belastingbetalers zonder dat zij hiervan kunnen genieten.”

Reglement

In het voorstel van Vanlouwe en De Rouck zou het park van het Koninklijk domein net als andere parken en bossen in Brussel onderworpen worden aan het gemeentelijk reglement voor parken en groene ruimten in Brussel waardoor de openingstijden, het gebruik en de mogelijkheden worden vastgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here