Minister Vanhengel organiseert cultuurfeestje voor zijn leerkrachten

vanhengel

Brussel (redactie/mas) Brussels minister Guy Vanhengel, bevoegd voor onderwijs in de VGC, heeft voor het nieuwjaarsfeest de Brusselse leerkrachten uitgenodigd voor een muzikaal totaalspektakel dat veel ambiance belooft.

De Brusselse schoolteams krijgen op dinsdag 15 januari een optreden aangeboden van ’t Schoon Vertier en Café Flamand in de Henry Leboeufzaal van het Paleis voor Schone kunsten.

In plaats van de school- en vormingsteams in droge toespraken te bedanken kiest Vanhengel ervoor om de leerkrachten een culturele avond te bezorgen. Dit jaar is gekozen voor een avond vol ambiance. De voorbije jaren was hem opgevallen dat leerkrachten een bijzonder dankbaar publiek vormen, dat graag meezingt en gewillig ingaat op de verzoeken van wie op het podium staat.

De cabaretband, ‘t Schoon Vertier, brengt puur amusement, met een tiental danseressen en een vijftienkoppige band. Glanzend koper en gouden schoentjes. Zij lijken zo te zijn weggeplukt uit een jaren 1920-setting met opzwepende tunes, een muzikale blend van de meest populaire genres van de voorbije eeuw.

Daarna begint Café Flamand. Miguel Wiels en Peter van de Veire brengen met hun 6-koppige liveband een ode aan 50 jaar Nederlandstalige muziek. Ze doen dit met de steun van 3 gastartiesten.

Zo zie je maar dat ministers ook creatief kunnen zijn…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here