Brussel in de tegenaanval: Nieuwstraat toch populairder dan Meir

brussel nieuwstraat

Brussel (redactie) Meir klopt Nieuwstraat als drukste winkelstraat. Zo lazen we het vorige week op basis van cijfers van Fastigon. Die vastgoedconsultant telde 230.000 mensen per week in de Nieuwstraat. Een pak minder dan de 290.000 op de Antwerpse Meir.

Atrium, het agentschap van het Brussels Gewest dat de handelswijken promoot, spreekt nu de cijfers tegen. “Wij telden in 2012 269.000 passanten per week in de Nieuwstraat”, klinkt het in een persbericht.

Volgens Atrium zijn de cijfers van Fastigon onvoldoende gefundeerd. “Fastigon extrapoleert op basis van 18 minuten tellen gedurende 2 dagen; Atrium ging 6 dagen lang 540 minuten aan het tellen. De telling van Fastigon gebeurde driemaal per dag op 25 verschillende punten, telkens gedurende 3 minuten per punt. De telling van Atrium gebeurde op 38 punten. Tussen 10 en 19 uur werd elk elk uur 10 minuten lang gemeten, dus in totaal 90 minuten per dag.”

“De voetgangersstroom verschilt soms sterk van uur tot uur”, zegt Vincent Plumier, Data Ressource Manager bij Atrium. “Daarom tellen we liever 10 minuten per uur tijdens alle openingsdagen, wat ons een toereikende methode lijkt om de betrouwbaarheid van onze gegevens te garanderen.”

De Nieuwstraat in Brussel is dus  nog altijd de meest bezochte winkelstraat van het land. Wanneer gaan beide burgemeester in de clinch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here