Gin & Tonic is HOT again!

gin tonic

Gent (redactie/stas) Gin & Tonic is dé iconische longdrink, verfrissend en kruidig die nooit gaat vervelen. Liefhebbers en bartenders weten deze eeuwenoude drank terug te appreciëren en dat bewijzen ook de cijfers van het International Wine and Spirit Research Magazine. Gin kende immers de grootste stijging van verkoopcijfers van spirits in 2012.

De Gin & Tonic dankt zijn populariteit in vroegere tijden mede aan zijn medicinale werking. De jeneverbes was bijvoorbeeld hét medicijn ten tijde van de zwarte pest. Dacht men. Van jeneverbes is de medische werking inmiddels wat ontkracht, maar de in tonic aanwezige stof kinine is een bewezen antistof voor malaria. Dus zit je in de tropen zonder pillen? Neem een gin-tonic.

Iedere gin maakt een andere, unieke Gin & Tonic. Smaken verschillen, daar zijn we inmiddels over uit. Verschillende gin’s zorgen ook voor verschillende gin-tonic’s. Dus de keuze is aan jou. Je kunt gaan voor een droge krachtige gin, een lichte soepele gin, een fruitige gin, een ‘nieuwe stijl’-gin met bijzondere kruiden en fruit: elke gin maakt weer een andere combinatie.

Om u bij te staan in de keuze naar uw Gin & Tonic organiseert Cafe Theatre een gratis tasting met 15 verschillende soorten gin op woensdag 23/01/2013 tussen 18u00 en 21u00.

www.cafetheatre.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here