Ledeberg kiest zijn Prins Karnaval op 26 januari 2013

ledeberg

Gent (redactie/mas) Het Organisatiecomité en de Ledebergse karnavalgroepen zijn zeer blij dat het 28ste karnavalseizoen 2 kandidaat-prinsen heeft opgeleverd. In deze economisch zware tijden is het immers niet meer evident om kandidaten te vinden. De vrouwelijke kandidaten, die ook voor de titel kunnen mee strijden, hebben het dit jaar spijtig genoeg laten afweten.

Op de opening van het karnavalseizoen op 11 november werd nog even een derde kandidaat naar voor geschoven maar die heeft uiteindelijk beslist zijn officiële kandidatuur niet in te dienen.

De 2 kandidaten voor de Ledebergse prinsentitel zijn dus : Kurt (Kurt Baele), die voor LKV De Buit’nlupers in het karnavalstrijdperk treedt én Plasco (Patrick Stalpaert), die LKV De Muiletrekkers vertegenwoordigt.

Kurt is een 32 jarige arbeider bij Volvo die, via de Ledebergse Karnavalvereniging De Buit’nlupers, al verschillende jaren bij het karnavalgebeuren op deze deelgemeente betrokken is. Hij is iemand die graag een feestje bouwt maar die dat wel op zijn eigen bezadigde maar leuke manier kan doen.

Plasco is een 26 jarige arbeider en is één van de drijvende krachten bij de Ledebergse Karnavalvereniging De Muiletrekkers. Hij is een creatief iemand die zich perfect kan uitleven bij wagenbouw en karnavalliedjes. Hij behaalde de prinsentitel al eerder in 2006 en wil nu weer voor de hoogste eer gaan.

Het belooft een zeer spannende, maar ook plezante, strijd te worden want de kandidaten
zijn echt aan mekaar gewaagd. Ze zijn beiden al maanden, met veel sportiviteit en

vriendschap, campagne aan het voeren en zullen niet nalaten hun beste beentje voor te zetten. De kandidaten en de organisatoren hopen dat diezelfde sportiviteit ook bij de beide supporterclans gegarandeerd blijft. Het is immers de bedoeling om de kandidaten te ondersteunen zonder de tegenpartij “af te breken” en zo samen een groot feest te vieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here