Aalst: De kleren van de keizer. Kleding in sprookjes.

muzeum tent

Aalst (redactie/mas) De tentoonstelling ‘De kleren van de keizer’ is interessant voor kinderen én volwassenen. Iedereen bezoekt deze tentoonstelling op eigen tempo en niveau. Kinderen en jongeren gaan op ontdekkingstocht met een speurtocht, aangepast aan hun leeftijd. Ze stappen zo in de rol van een echt sprookjesfiguur. Of ze dromen even weg tussen de sprookjesboeken…

Deze kostuums zijn  ‘in het echt’ uitgevoerd door modeontwerpster Anita Evenepoel. Ze begeleidde een team van naaisters bij de productie van de kostuums en koos bij de realisatie bewust voor niet-alledaagse moderne materialen. Kunstenares Micheline Vandervreken maakte hoeden, schoenen en andere accessoires in papier-maché. Het bureau Art & Design stond in voor de presentatie. En sprookjesspecialiste Harlinda Lox schreef verhelderende teksten bij de tentoonstelling.

We hadden u ook graag iets meegegeven van de openingstoespraak door de nieuwe schepen van ’t Museum Karim Van Overmeire(N-VA), maar aangezien Belg.be niet uitgenodigd was op de opening, zult u dat ergens  anders moeten lezen.

info: www.aalst.be   ’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here