Sarah Smeyers (N-VA) wil Aalstenaars helpen, Valsspelers aanpakken

sarah

Aalst (redactie/mas) OCMW voorzitter Sarah Smeyers (N-VA) wil Aalstenaars die in hun stad verankerd zijn helpen. Op de nieuwjaarsreceptie stelde ze iedereen gerust over haar toekomstig sociaal beleid. Ze wil ook niet overhaast te werk gaan en vooral inzetten op de bouw van sociale koopwoningen. “Wie zich aan de regels houdt mag niet de dupe worden van zij die vals spelen.” aldus Smeyers.  

“Het klopt dat wij andere accenten gaan leggen, maar zeker niet minder sociaal. We willen  de sociale grondrechten garanderen maar aanvullen met een verhaal van persoonlijk potentieel, en eigen verantwoordelijkheid om problemen te lijf te gaane”, aldus Smeyers. ‘Ik kan me inbeelden dat er mensen zijn met een klein hartje, verontruste Aalstenaars, die zich zorgen maken over de toekomst van het sociale beleid in de stad.  Ik zou zelf ook bang zijn als ik alles zou geloven wat er gezegd wordt. Maar ik kan iedereen geruststellen, we zijn niet kil, asociaal, harteloos of discriminerend. Het verschil tussen links en rechts is niet meer of minder sociaal maar wel op welke manier je sociaal bent’.

De OCMW voorzitter beklemtoont ook dat er in Aalst altijd zal hulp geboden worden aan wie hulp nodig heeft. “Het is onze taak ervoor te zorgen dat iedereen die Aalstenaar onder de Aalstenaar wil blijven of dat wil worden nooit bang moet zijn om zonder hulp voor grote uitdagingen of problemen te staan’. Er worden minder sociale woningen gebouwd maar wel moet er aandacht zijn voor het activeren en renoveren van het bestaande patrimonium”, aldus nog Sarah Smeyers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here