Vier jaar dreigbrieven zonder gevolg

Jozef Van Hove de 74-jarige gewezen vakbondssecretaris uit Mechelen krijgt al vier jaar doodsbedreigingen aan zijn adres. Het gerechtelijk onderzoek leverde een verdachte op, maar die werd vrijgesproken bij gebrek aan bewijzen. Van Hove is misnoegd en zegt ,,Als een politicus één dreigtelefoontje krijgt, staat het land in rep en roer. Maar een kleine man als ik wordt aan zijn lot overgelaten'', zegt Van Hove

De dreigbrieven begonnen in 2000 toen Van Hove wantoestanden aanklaagde bij het ACOD-Spoor. Het ging van kwaad naar erger, kreeg brieven met een kogel, mijn wagen werd overgoten met een bijtend zuur en ze gooiden de ruiten van mijn appartement in''. Verder heb ik ondergedoken geleefd tot de politie een verdachte oppakte, maar die werd vrijgesproken door gebrek aan bewijs. Toen bleef het stil tot de verdachte enkele maanden geleden zelfmoord pleegde. Aldus Van Hove.

Nadien is het allemaal terug begonnen, met nieuwjaar kreeg ik terug een brief waarin ik word afgeschilderd word als een moordenaar. Ik kan er niets aan doen, zegt Van Hove. De politie had een man geselecteerd uit de 15 verdachten die ik aan de politie over maakte. Jozef Van Hove kan de aanhoudende stroom intimidaties naar eigen zeggen niet meer aan. Hij wil een grondig onderzoek en een snelle veroordeling van de daders.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GLFBNQKU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here