Groen Aalst is duidelijk: cordon sanitair werd niet doorbroken

andreas verleysen groen

Aalst (redactie/mas) Groen Aalst is verbolgen over de onwaarheden die door Ilse Uyttersprot (CD&V) en Sarah Smeyers(N-VA) verspreid worden. Groen veroordeelt de politiek van ‘de zwarte piet doorspelen’. Beide mandatarissen beweren dat Groen intentioneel het cordon sanitair zou doorbroken hebben bij de geheime stemming in de installatievergadering van de OCMW-raad.

Volgens de twee meerderheidsdames is het duidelijk da tOpenVLD, Groen en VB stemafspraken zouden gemaakt hebben. Aangezien het om een geheime stemming gaat, is dit niet meer dan speculatief..

Voorzitter Paul Nijs (Groen Aalst) benadrukt aan Belg.be: “Groen Aalst hecht veel waarde aan de basisfilosofie van het cordon en maakt onder geen beding afspraken met de partij Vlaams Belang. Ook in deze is dit niet gebeurd.” Na herhaaldelijke gesprekken met CD&V en OpenVLD besliste de Groenfractie om de oppositiekandidaat van Open VLD te steunen, Martine De Maght.

Raadslid Andreas Verleysen legt uit: “Het is belangrijk een democratische controle in een besloten orgaan als het vast bureau te garanderen. Op geen enkel moment is het Vlaams Belang hierbij betrokken geweest. CD&V en N-VA wisten dus vooraf dat de OpenVLD-kandidaat met drie stemmen verkozen zou zijn. De meerderheidspartijen droegen drie kandidaten voor waardoor stemmen binnen de meerderheid verdeeld zijn geraakt. Deze uitkomst is op geen enkele manier in de schoenen van Groen te schuiven.”

De meerderheidspartijen steken best de hand in eigen boezem en kunnen in deze gebeurtenis onder geen enkel beding Groen met het vingertje wijzen. De beschuldiging naar Groen en zeker naar het opzijzetten van onze democratische waarden, hebben geen enkele grond en een rechtzetting is op
zijn plaats. Bij deze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here