Protestanten, Katholieken en Ortodoxen werken samen in Aalst

eenehid

Aalst (redactie/mas) Traditiegetrouw is het de derde week van januari de week van de Eenheid van de Christenen. Dit jaar met het thema ‘De weg gaan van je God’. In Aalst werken de Rooms-Katholieken van het Dekenaat Aalst, de Protestanten van de Opstandingskerk op de Ajuinkouter en de Roemeens-Ortodoxen van het Begijnhof samen.

Christenen over de hele wereld bezinnen zich in de Week van gebed op de gerechtigheid, de goedheid en de eenvoud om met God door het leven te gaan.
Het thema nodigt uit om de eigen levensweg in te vullen als een pelgrimage.
Een wandeling heeft daarbij iets onbevangen. Je kiest je weg op ongedwongen manier, je stelt je open voor wat je omgeving je aanreikt. Er zijn echter ook momenten dat de wandeling overgaat in een tocht, in een gerichte route
die je kiest, vooral op die momenten dat er ervaringen zijn die raken aan gerechtigheid en vrede; momenten waarop spiritualiteit en engagement mogen samenvloeien.

Uitzien naar gerechtigheid maakt deel uit van het gebed voor de christelijke eenheid. Christenen over de hele wereld zouden niet mogen instemmen met onderlinge verdeeldheid. ‘Is Christus dan verdeeld?’,vraagt Paulus (1 Korintiërs 1:13). Daarom komen ze samen in een gebedsdienst om voor de eenheid te bidden, die Christus voor zijn kerk verlangt. Ze voelen zich geroepen om de muren van verdeeldheid af te breken, zoals die er zijn onder kerken en tussen christenen.

In Aalst hebben ze een jarenlange mooie traditie om te bidden voor eenheid.
Daarom komen ze samen in een oecumenische viering.

Vrijdag 18 januari 2013 om 20u in de Protestantse Opstandingskerk,
Dr. André Goffaertstraat 2, 9300 Aalst. Gevolgd door drink.

Ook op zaterdag 19 januari 2013 om 19u bent uhartelijk welkom
voor een vesperdienst in de Roemeens – Orthodoxe traditie
in de kerk van de H. Apostel Andreas en H. Materne, Begijnhof, 9300 Aalst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here