Coalitie Aalst is goed begonnen, CD&V valt al twee keer uit de boot

images (17)

Aalst. (Willem de Zwijger) Geen CD&V’er in het vast buro van het OCMW. Geen Ilse Uyttersprot (CD&V) als ondervoorzitter van de beheerraad van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis. De meerderheid van N-VA, SP.A en CD&V hebben blijkbaar niet de goede afspraken gemaakt ofwel niet goed begrepen hoe er moet gestemd worden. Dat kan ook. Ja, Aalst blijft Oilsjt.

CD&V wijst nu met de vinger naar de oppositie en verwijt haar het Cordon Sanitair doorbroken te hebben omdat hoogstwaarschijnlijk – de stemming is geheim – het Vlaams Belang raadslid voor Martine De Maght van Open VLD zou kunnen gestemd hebben, om een oppositieraadslid in het Vast Buro te krijgen. Maar is dat wel zo? Als je er het gemeentedecreet op naleest zou De Maght dan niet verkozen zijn op basis van de regel dat bij staking van stemmen het de jongste kandidaat is die gaat. En heeft CD&V nu net geen senioren naar het OCMW gestuurd?

Ook voor Uyttersprot liep de stemming fout.  Door inschattingsfouten en/of vergissingen van stemgerechtigden, wie zal het zeggen, raakte Ilse  Uyttersprot niet in het ASZ-bestuur waardoor ze geen ondervoorzitter van het ASZ kan worden zoals in het coalitieakkoord nochtans bepaald. Het ASZ-bestuur waar ook de hartchirurg zetelt die haar ooit de historische torens van Spanje deed ontdekken. Dat ze ten kabinet Uyttersprot zwaar ontgoocheld zijn, is zo te voorspellen.

Blijkbaar is de nieuwe coalitietrein niet zo goed vertrokken als men laat uitschijnen. Of is er meer aan de hand… In elk geval wordt duidelijk dat er een sterke as D’Haese-Van de Steen aan het ontstaan is die de komende jaren de vernieuwing van Aalst gestalte zal geven.  Misschien moet CD&V zoals in de goede oude tijd eens op ‘bezinningsdagen’, typisch voor christenen, om zich de komende jaren goed in hun vel te voelen…

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here