Antwerpen – Drie theatergroepen 24 uur lang opgesloten

Vrijdagavond 11 januari om 22u30 zetten Fameus en OPENDOEK vzw in de Hofstraat in Antwerpen drie theatergroepen achter slot en grendel met enkele decorstukken, wat lijnen tekst, tien muzieknummers, een professionele coach en… een webcam. 24 uur later gaan de deuren weer open en toont elke groep zijn voorstelling, gemaakt in een dag, aan het grote publiek.

De drie theatergroepen – Bende, Eigenzinnig en Willebroeks Toneel Thumor – schreven zich vliegensvlug in voor dit bloedstollend project. Vijftien mannen en vrouwen tussen de 24 en 50 jaar uit Antwerpen en Gent gaan de theateruitdaging aan.

Tijdens De Opsluiting komen coaches Gert Winckelmans, Matteo Simoni en Bart Hollanders langs om de groepen de nodige theatertips mee te geven. Bovendien worden de vorderingen van elke groep 24 uur lang gefilmd. De beelden van de repetities streamen we live op de websites van Fameus en OPENDOEK vzw. Zo kunnen nieuwsgierigen de groepen thuis of in de foyer van Zaal Zirkus in de gaten houden.

De Opsluiting kadert in de 24 uur van het podium, een initiatief van Prospekta waarbij in de hele Antwerpse binnenstad cultuurhuizen hun deuren gedurende 24 uur lang open zetten voor het grote publiek. Naast de Opsluiting is er op 12 januari van 11.00 u tot 22.00 u in het Huis voor de Amateurkunsten een gevarieerd programma met zang, dans, theater en meer.

OPENDOEK vzw Amateurtheater Vlaanderen is de enige koepelorganisatie voor amateurtheater in Vlaanderen met 27.500 leden en 925 aangesloten theatergroepen. OPENDOEK wil het amateurtheater waarderen, faciliteren en verder ontwikkelen zodat iedereen zich sociaal en artistiek kan uitleven en ontplooien.

Fameus is een autonome organisatie in de grootstad Antwerpen die de beleving en de beoefening van alle amateurkunsten wil ontwikkelen, stimuleren en ondersteunen. Fameus werkt aan een prikkelend amateurkunstenbeleid in samenspraak met stad Antwerpen. Daarnaast biedt de organisatie een ruime omkadering zodat alle amateurkunstenaars en -verenigingen in deze stad zich maximaal kunnen ontplooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here