Gent: Bibberduik in Blaarmeersen op 20 januari

biiberduik2012-affiche

Gent (redactie/mas) De Bibberduik in de Gentse Blaarmeersen vindt plaats op zondag 20 januari 2013 om 15 uur. Wie vooraf inschrijft, krijgt een traktatie achteraf. Het alom bekende bibberbadeendje zal ook van de partij zijn. Deelname is gratis.

De Sportdienst zorgt voor een stevige opwarming voor alle deelnemers, gevolgd door de ultieme plons om 15 uur. Wie zich niet in het koude water waagt, is welkom om de ijsberen te komen aanmoedigen.

De Bibberduik start om 15 uur in het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen, Zuiderlaan 5, 9000 Gent. Al wie zin heeft in een frisse duik in het ijskoude water is welkom. Na een flinke opwarming met aerobics, volgt de Bibberduik.

Er worden groepen van 250 deelnemers gemaakt. Na het vertreksignaal lopen de deelnemers in groep het water in. Voor elke bibberheld drijft een badeendje in het water. Een extra duik achteraf langs de glijbaan kan. Naast het hele sportieve gebeuren is er ook het bibberplein met drank- en eetkramen, waar de bezoekers en supporters zich kunnen verwarmen met hapjes en drankjes.

De Bibberduik vond in 2006 en 2007 plaats in de Blaarmeersen, zoals gepland. In 2008 moesten de bibberhelden uitwijken naar het zwembad Neptunus door de heraanleg van het strand en de vijver. In 2009 kwam er door de barre weersomstandigheden een winterwandeling in de plaats. In 2010 ging de Bibberduik door op een latere datum en in 2011 werd hij door het aanhoudende slechte weer uiteindelijk geannuleerd. In 2012 lieten de weersomstandigheden het toe om vierhonderd enthousiastelingen het water in te sturen.

Op voorhand inschrijven zorgt ervoor dat men niet lang in de wachtrij moet aanschuiven. Inschrijven kan via de ‘handige link’ rechts op deze pagina. Bellen naar de Sportdienst kan ook op het nummer 09 266 80 00. De Sportdienst trakteert wie vooraf inschreef op een drankje achteraf. Wie via de website inschrijft, ontvangt automatisch een e-mail met informatie en afspraken.

Bij de inschrijving bevestigt de deelnemer zijn of haar medische geschiktheid. De minimumleeftijd om deel te nemen aan de Bibberduik is acht jaar. Nieuwe bibberhelden kunnen zich nog de dag zelf ter plaatse inschrijven tussen 13.30 en 14.50 uur. Afspraak aan de inkombalie van het Strandgebouw.

Sportdienst : 

Zuiderlaan 13
9000 Gent
Tel.:  09 266 80 00 telefonisch bereikbaar van maandag tot zaterdag van 8 tot 19 uur.
Fax: 09 266 80 10
E-mail: sportdienst@gent.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here