PRINS CHARLES WAARSCHUWT VOOR HERZIENING TROONSOPVOLGING

prins

Aalst (redactie/mas) Prins Charles van Wales waarschuwt de Britse regering voor onvoorziene gevolgen van een overhaaste herziening van de eeuwenoude wet over de troonsopvolging. Eind 2012 kondigde de regering van premier David Cameron een herziening aan van de Act of Settlement uit 1701, die katholieken uitsluit van troonsopvolging.

“Een herziening van deze regeling kan tot ongewenste consequenties leiden”, aldus de prins.” Volgens de ‘Daily Mail’ vreest prins Charles dat het delicate evenwicht tussen (de anglicaanse) Kerk en staat wordt ondergraven.

Prins Charles, de oudste zoon en vermoedelijke opvolger van de Britse koningin Elizabeth II, verwijst in het bijzonder naar het regeringsvoorstel om toekomstige troonopvolgers het recht te geven met een katholiek te trouwen.

“Volgens het katholieke kerkrecht moeten de kinderen van zo’n huwelijk katholiek worden opgevoed”, merkt hij op. En dat zou volgens wel eens ernstige consequenties kunnen hebben omdat die kinderen dan ook in de toekomst van troonsopvolging zouden uitgesloten worden. “Dat kan tot een grondwettelijke nachtmerrie leiden over wie nu de eigenlijke troonsopvolger is”, zegt de prins.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here