Wetenschappers kweken hersenencellen in labo

Chinese wetenschappers hebben voor het eerst met succes menselijke hersenencellen gekweekt in het laboratorium die nadien kunnen gebruikt worden om beschadigde hersenen te herstellen. Deze doorbraak brengt nieuwe hoop in het onderzoek, niet alleen voor slachtoffers van ongevallen, maar ook voor mensen met ziekten zoals Alzheimer, Parkinson en een waaier van andere nu nog ongeneeslijke ziekten. Dat schrijft de Britse Sunday Times.

De onderzoekers benadrukken wel dat het onderzoek nog experimenteel is. Het onderzoek werd uitgevoerd in China door Professor Zhu Jianhong van het Universitaire ziekenhuis Fudan, die de resultaten van zijn werk in Londen in de loop van de maand zal aankondigen.

"Als de aanvankelijke resultaten nauwkeurig blijken te zijn, dan heeft dit reusachtige implicaties voor nieuwe behandelingen."zei Professor Stephen Minger.

Voorbij de leeftijd van 25 verliest een typische volwassene miljoenen neuronen een week, een proces dat in recentere jaren door ziekten zoals Alzheimer kan worden versneld, en uiteindelijk de vernietiging van de persoonlijkheid leidt.

Dr. Peter Mountford, president van een belangrijk Brits bedrijf in dergelijk onderzoek, zei dat de doorbraak opmerkelijk was. "Wat duidelijk uitkomt is het eenvoudige feit dat zij eigenlijk klinische proeven ondernemen terwijl wij hier in Groot-Brittannië er enkel over beginnen te denken."

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here