Open Vld legt nieuwe partijstuctuur en -kader vast

Het vernieuwde partijbestuur van Open Vld stelde vanmorgen op voordracht van voorzitter Gwendolyn Rutten een nieuw dagelijks bestuur aan. “Ik wil de partij beter stroomlijnen en de komende maanden en jaren sterk inzetten op de uitbouw van de lokale partijwerking, inhoud, communicatie en netwerking”, aldus Gwendolyn Rutten. Bij een nieuw jaar hoort ook een nieuw team dat van deze hervormingen werk zal maken. Philippe De Backer vormt als ‘bewegingssecretaris’ een belangrijke schakel tussen het partijhoofdkwartier en de lokale afdelingen. Dirk Van Mechelen wordt penningmeester van de partij en Hilde Vautmans ‘internationaal secretaris’.

Het partijbestuur koos deze ochtend een nieuw dagelijks bestuur. Europees Parlementslid Philippe De Backer wordt ‘bewegingssecretaris’. “In die functie staat Philippe mee in voor de uitbouw van de partijwerking en meer specifiek de begeleiding en uitbouw van onze lokale afdelingen”, stelt nationaal voorzitter Gwendolyn Rutten. “Het versterken van de band met onze lokale afdelingen en liberale nevenorganisaties wordt immers een prioriteit.”

Voormalig Vlaams minister van Financiën en huidig Vlaams Parlementslid Dirk Van Mechelen wordt penningmeester van de partij. Hilde Vautmans neemt opnieuw de functie van ‘internationaal secretaris’ voor haar rekening.

Organisatie partij

Bij haar aanstelling besliste Gwendolyn Rutten om te vergaderen met het statutair gekozen bestuur. Deze beslissing werd vanmorgen bekrachtigd. Daarnaast zal iedere eerste maandag van de maand een uitgebreid partijbestuur bijeenkomen waarin, naast de fracties, ook extra niet-mandatarissen zullen worden uitgenodigd. Gwendolyn Rutten: “Op die manier brengen we meer evenwicht tussen mandatarissen en niet-mandatarissen in het hoogste beslissingsorgaan van onze partij. Bovendien zal ook de functie van de partijraad, die voornamelijk bestaat uit lokale vertegenwoordigers, worden geherwaardeerd.”

Nieuwe krachten in de Melsensstraat

Om de interne partijstructuur en -werking verder uit te bouwen en te verfijnen, werd ook een nieuw team in de Melsensstraat aangetrokken. De 40-jarige Joost Germis die tot nu toe aan de slag was bij ondernemersorganisatie Voka, waar hij als directeur Ondernemingen en Diensten nauwe relaties onderhield met de lokale ondernemers, wordt verantwoordelijk voor het luik ‘netwerking’. Nog een gezicht uit de ondernemerswereld is Laure Stuyck, die de afgelopen jaren expertise in de communicatie opbouwde als woordvoerster van Unizo. De 27-jarige Laure Stuyck zal vanaf 14 januari op het hoofdkwartier van Open Vld aan de slag gaan. Vanaf die datum volgt ze Tom Ongena op die sinds januari schepen is in Sint-Katelijne-Waver, maar wel actief blijft binnen de partij, onder meer als secretaris van het partijbureau.

“Open Vld is een partij met een positieve boodschap: een open en verantwoordelijke samenleving die vooruit wil. Een partij met een constructief project dus, waaronder we graag onze schouders zetten”, aldus Laure en Joost.

De coördinatie van het inhoudelijke luik binnen de partij, komt bij Tim Hermans te liggen. Tim Hermans was al politiek actief als adjunct-kabinetschef op diverse Vlaamse kabinetten en keert na een tussenstop op de Nationale Bank, opnieuw naar de politiek terug. Gunter Joye, die eerder in de Melsensstraat en nadien als adviseur voor de ministers Van Mechelen en Turtelboom werkzaam was, wordt aangesteld als secretaris.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here