Afscheid Patrick De Smedt (SP.A) van OCMW-Aalst

de smedt

Aalst (redactie/mas) Vandaag maandag wordt de nieuwe OCMW-raad van Aalst geïnstalleerd. Zoals overal in Vlaanderen. Sarah Smeyers (N-VA) komt. Patrick De Smedt (SP.A) gaat.

We geven u hier zijn afscheidstoespraak gehouden voor het OCMW-personeel.

“De afgelopen 6 jaar is er veel gebeurd, er is zoveel ten gronde gewijzigd in vele kleine dingen, maar ook in alle grote dossiers. Dat hebben we nog gemerkt bij de eerste steenlegging van de Nieuwe Hopperank. De OCMW-tanker is nu gekeerd en draait goed gesmeerd op volle toeren, zoveel is duidelijk.”

“De fundamenten zijn gelegd voor een verdere kwalitatieve werking: het budget is aanzienlijk verhoogd, er is een uitgebreidere en meer gespecialiseerde personeelsbezetting, er is een aangepast personeelsorganigram, er zijn de nieuwe rechtspositieregelingen, er is de vernieuwde infrastructuur, er zijn de vele uitgewerkte procedures en plannen, maar … het meest belangrijke: er is nu ook een andere mentaliteit. En vooral hiervoor wil ik jullie allen feliciteren en danken.”

“Ik wil iedereen danken voor de goede en oprechte samenwerking, dikwijls, zeker in de beginperiode, in moeilijke omstandigheden. Wie herinnert zich niet  het beeld waarbij ik in den beginne aan een tafeltje in het kabinet naast mijn medewerkers werkte om zo mijn bureau te laten gebruiken als vergaderzaal of het beeld van de dossierbesprekingen in de gang van het vroegere onthaal. We kunnen het ons nog nauwelijks voorstellen.”

“Ik besef ten volle dat de voorbije jaren niet de gemakkelijkste waren. Toch zijn we er samen in geslaagd om die noodzakelijke verandering tot stand te brengen. Ik dank jullie allen voor de goede teamgeest en de kansen die jullie ook aan mij gegeven hebben.”

“Het OCMW werd meer Sociaal Huis en heeft een ware omwenteling meegemaakt. Voor wie het vroeger heeft gekend,  is het niet meer herkenbaar. Het OCMW staat opnieuw op de kaart en dat is maar juist op tijd, gelet op de grote uitdagingen die nog op ons afkomen.”

“Ikzelf zal er niet meer van zo nabij mee bezig kunnen zijn. Spijtig, ik had zeker nog de ambitie maar kon in de huidige omstandigheden zoals bekend geen uitvoerend mandaat opnemen in de komende bestuursperiode. Ik had nochtans zeer graag samen met jullie in de volgende bestuursperiode wat willen ‘genieten’ van de betere werking en de realisaties die er nog aankomen. De politiek is echter onvoorspelbaar en kan hard zijn.”

“Ondertussen lonkt een nieuwe uitdaging. Ik ga meewerken in die bijna even mooie stad als Aalst. Ik ga werken voor burgemeester Termont en OCMW-voorzitter Coddens en hun respectievelijke fracties in Gent. Tegelijk blijf ik ook gemeenteraadslid in Aalst. Beiden kunnen mekaar bevruchten.”

“Ik blijf de herinneringen koesteren, het ga jullie allen verder goed. Voor de laatste keer: No change en Yes we can !”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here