Eandis wil elektrische mobiliteit stimuleren

Aalst (redacti/mas) In Vlaanderen rijden ongeveer 3,7 miljoen voertuigen, waarvan 3,1 miljoen personenwagens. Jaarlijks samen goed voor 56,4 miljard kilometer en 16 miljoen ton CO2-uitstoot. Eén van de opties om over te schakelen naar een efficiënter en duurzamer energiegebruik, is de vervanging van voertuigen op fossiele brandstof door elektrische voertuigen.

In het kader van het EVA-project (Elektrische Voertuigen in Actie) wil Eandis dit jaar op 70 locaties oplaadpunten voor elektrische auto’s en voor elektrische fietsen of scooters invoeren om zo te komen tot een netwerk van oplaadeilanden verspreid over Vlaanderen. Op die manier
kan er invulling worden gegeven aan de doelstellingen van het EVA-project om binnen een straal van 20 km of binnen de 20 minuten een oplaadpunt binnen bereik te hebben.

Maar Eandis gaat nog een stap verder. Het distributiebedrijf van 7 Vlaamse gemengde distributienetbeheerders voor elektriciteit en aardgas – waaronder Gaselwest – heeft een aantal elektrische voertuigen aangekocht om uit te lenen aan openbare besturen. Het is de bedoeling om deze openbare besturen kennis te laten maken met de eigenschappen en de mogelijkheden van de elektrische wagens.

De elektrische wagen die op 8 januari 2013 aan het stadsbestuur van Deinze werd overhandigd, is een Mitsubishi iMiev. De wagen wordt gedurende drie maanden gratis ter beschikking gesteld van de stad.

Het EVA-project is een project gesteund door Vlaams minister Ingrid Lieten, bevoegd voor onder meer innovatie, met financiële steun van het IWT, het agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie. De kernpartners van EVA zijn Eandis, Telenet, Blue Corner, 4IS, Federauto, Ugent en VUB.

1 REACTIE

 1. Good
  work! I always like to leave comments whenever I see something unusual or
  impressive. I think we must appreciate those who do something especial. Keep
  it up, thanks

  edward

  samaa tv

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here