Onder druk inwoners Brussel komt klassieke kerstboom terug

foto via FBpagina Hautekiet
foto via FBpagina Hautekiet

Brussel (redactie/mas) “Heel wat inwoners ons laten weten dat ze toch wel zeer gehecht waren aan de traditionele kerstboom van de Grote Markt. We hebben ze gehoord en plannen de terugkeer van de bekende dennenboom in 2013 », verklaart schepen van toerisme (PS) Philippe Close aan Belg.be.

Winterpret trok dit jaar zeker veel aandacht door zijn gewaagde concept in het kader van de Electrabel Nachten op de Grote Markt, met zijn moderne kerstboom. De verlichting in ‘videomapping’ stond centraal in een klank- en lichtspel dat synchroon liep met de verlichting van de gebouwen op de Grote Markt.

Onze avant-gardistische kerstboom heeft in de hele wereld van zich doen spreken en dat heeft ons internationaal zeker in de kijker geplaatst. We kregen enkele felicitaties voor onze durf en voor de plaats die de moderne kunst kreeg. Niettemin hebben heel wat inwoners ons laten weten dat ze toch wel zeer gehecht waren aan de traditionele kerstboom van de Grote Markt. We hebben ze gehoord en plannen de terugkeer van de bekende dennenboom in 2013 », meldde Philippe Close.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here