Aalst: Groen gaat voor duurzame verandering

verleysen

Aalst (redactie/mas) Andreas Verleysen, de al dan niet tijdelijke fractievoorzitter van Groen, die ook naar het OCMW gestemd werd, pleitte in zijn eerste toespraak tijdens de installatievergadering voor duurzame veranderingen. Na eerst een wereldbeschouwing op zijn Groen, kwam hij tot de Aalsterse realiteit.

Hij belichtte dat de verandering van Groen niks vandoen heeft met de kracht van de verandering van de N-VA.  Groen kiest voor een duurzame verandering in een open geest en met een warm hart naar de buitenwereld toe. Hij pleitte om in 2013 vooral in te zetten op groene energie, duurzaam wonen en mensvriendelijke mobiliteit.

Hij hekelde dat in de vele communicatie van de nieuwe ploeg er nog geen begin van beleid te vinden is. “Deze gemeenteraad verwacht u dan ook zeer spoedig met uw beleidsverklaring en kijkt uit naar uw eerste bestuursdaden” aldus de volksarts van rechteroever.

Andreas Verleysen pleitte om in Aalst zeker een sociale en mondiale voortrekkersrol te blijven spelen in de lijn van Daens. “Aalst moet een wegwijzer zijn als het gaat over solidariteit, mensenrechten, vredesactie en sociale rechtvaardigheid. De vele Aalsterse missie- en ontwikkelingswerkers trokken vanuit onze tradities de wereld tegemoet, vandaag komen mensen van overal naar Aalst om samen voort te bouwen aan die bijzondere stad aan de Dender, een uitdagende en krachtige verandering.”

Verleysen hoopt dat een gemeenteraad met vele jonge verkozenen een verzekering is dat de raad zal kiezen voor lange termijnoplossingen en duurzaamheid en zich niet tevreden zal stellen met populisme en direct profijt. Die zat!

“We zullen niet kiezen voor een Aalsterse versie van het IJzeren Gordijn, maar voor een vreedzaam en respectvol samenleven in dialoog met elkaar en de wijde wereld.” besloot de groene dokter.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here