Oilsjt: Grafisch vormgever levert de Carnavalsaffiche 2013

affiche 2013

Aalst (redactie/carnaval) Bart De Ryck is de winnaar van de wedstrijd voor het ontwerpen van de carnavalsaffiche van 2013.

De 28-jarige Bart De Ryck is een geboren en getogen Aalstenaar. Hij werkt als grafisch vormgever bij een communicatiebureau in Temse. Een affiche ontwerpen ligt dus zeker in het verlengde van zijn job.

Carnaval spreekt hem van jongs af aan. Daarom heeft hij deelgenomen aan de affichewedstrijd. Mysterie is het basisingrediënt van deze affiche. Tijdens het toeleven naar ‘de zotte daugen’ stijgt de samenhorigheid onder de Aalstenaars ten top. Een gevoel dat ook achteraf nog weken blijft hangen.

Buitenstaanders begrijpen vaak niet hoe het komt dat Carnaval zo leeft in de Aalsterse harten. Dat mysterie krijg je alleen ontrafeld als je elk jaar tijdens Carnaval in het midden van de ‘Mèrt’ zelf komt proeven van wat bier en vertier in de buurt van ‘ne pompier’!

(nvdr) Ne pompier is een oude brandweerwagen door de carnavalisten gebruikt om na de stoeten uit te gaan, drank op te slaan, muziek te verspreiden en af en toe ook eens een uiltje te kunnen vangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here